В МВР трябва да се направи по-добър подбор на служителите. Такова

...
В МВР трябва да се направи по-добър подбор на служителите. Такова
Коментари Харесай

Криминален психолог за чадъра над Семерджиев: Няма как да стане без ръководни служители

В Министерство на вътрешните работи би трябвало да се направи по-добър асортимент на чиновниците.

 

Такова мнение изрази пред Нова телевизия престъпният психолог Тошко Тодоров във връзка информацията за полицейски чадър над Георги Семерджиев, упрекнат за тежката злополука на столичния бул. „ Черни връх ", при която починаха две млади дами.

„ Ако се обърне внимание на още сходни случаи, най-вероятно броя на служители на реда, прикривали всякакви хора, ще е доста по-голяма. Проблемът е обвързван изначално с подбора на фрагменти в системата. Така наречената конкурсна процедура е тотално опорочена. За страдание, в системата на Министерство на вътрешните работи има доста повече чиновници, в сравнение с работещи. За да се получи нещо положително, когато се „ реже ” би трябвало да се „ реже ” до крепко ”, сподели той.

Според него, в случай че се вкара детектор на лъжата, изключително при повишение в служба, ще се получи забавна картинка в системата на полицията. По думите му, в случай че това стане, ще е доста мъчно някои хора да порастват кариерно.

„ Доста постоянно се развиват не най-хубавите, а тези които са най-послушни. Послушанието е да не си свършиш работата, когато би трябвало да я свършиш ”, каца още Тодоров.

Според него Семерджиев е защитаван и от по-висши служители на реда и хора от високите етажи на Министерство на вътрешните работи.

" Аз съм съвсем сигурен, че това няма по какъв начин да стане без управителни чиновници. Не знам на какво равнище, само че Министерство на вътрешните работи е доста координирана. Това да се вземе решение на ниско равнище, че ще се прикрие човек като Семерджиев, няма по какъв начин да стане, без да стигне до управлението ", сподели той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР